Alicelindstrom

Fota raketer

 
Att fota raketer är inte svårare än det ser ut, det kan vara lite svårt i början men när man får till det så är det värt det!
 
You will need
Kamera
Stativ (stadigt)
Trådutlösare/fjärrutlösare
Varma kläder
 
Sätt fast kameran på stativet, då bilderna kommer fotas med lång slutartid kommer dom bli väldigt skakiga utan stativ. Därav använder jag också en fjärrutlösare med sladd. Då behöver jag aldrig nudda kameran samtidigt som det är enkelt att fota i BULB läget.
 
Inställningar
Jag fotar i det helmanuella läget M när jag fotar raketer. Då kan du själv bestämma ISO, bländare och slutare. Inställningarna burkar jag testa mig fram till med dom ligger ofta kring:
ISO - 100 - eftersom vi vill få bilder som är mörka och inget brus.
Blädare - ofta runt f/10. desto större bländare (lägre tal) desto suddigare blir bakgrunden, men när man fotar rakter så vill man få hela raketen skarp därför bör man inte använda en allt för låg siffra.
Slutartiden - BULB - vrid på hjulet tills det står BULB. Det läget gör alltså att sålänge du håller ner knappen är slutaren öppen och bilden fotograferas. Testa dig fram vad som fungerar för dig, din kamera och miljön du befinner dig i.
Fokus - den ändrar du till Manuel Fokus MF (det ändrar man på objektivet) sen får du vrida på fokusen för att hitta rätt. Troligen till du ser ∞.
 
När du ser en raket klickar du på knappen och när den är "slut" släpper du upp den!
 
Tänk på:
- stöt inte till kameran, då blir bilderna suddiga.
- testa dig fram, jag får ta massa bilder innan jag får till det.
- ha tålamod.
 
Lyckas ni få några bilder? om du lägger upp dom på din blogg få du gärna länka inlägget till mig så jag kan gå in och kika!
Lycka till med raketfotandet!

Alice Jonsson

Gott nytt år! :D


blogg: http://aliicejonsson.blogg.se/
agnesandersson

GOTT NYTT ÅR!! :D
Hoppas du får en super bra kväll/natt :)
kram!


blogg: http://acandersson.devote.se
Gabbi

Hejsan, Jag har en foto-tävling som går ut på att fota en snygg och fin raket. Skulle bli väldigt glad om du ville va med :) GOTT NYT ÅR btw ♥


blogg: http://ehwilas.blogg.se/
Anonym

Jätte bra blogg. Kollar gärna min :)

kajsa-stina

Så himla bra tips! Något jag ska ta till mig då jag verkligen är urkass på att fota raketer haha :)


blogg: http://www.anorexinojag.blogg.seVälkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin