Alicelindstrom

Fototips - inomhus

Även fast det är ljusare nu äm vad det var för en månad sedan. Så kanske det inte alltid är fotovänligt ljus. Jag fotar oftast inomhus och varesig det är dag eller natt så är det sällan lika bra ljus som ute. Så här är mina tips till er för att få till det bästa som går när man fotar inomhus.
 
- Fota manuellt. Då kan du enkelt ändra inställningarna så att bilden blir som du vill och du slipper använda blixten som fäller upp sig automatiskt. Hög ISOn (inte för högt, då blir bilerna brusiga), största bländaren (lågt bländartal, ex 1.8) och lång slutar tid (inte för lång, det blir svårare att hålla kameran still) gör att du kan få till ljus bilder.
 
- Extern blixt. Min räddare i nöden många gånger. Jag använder den 9/10 gånger när jag fotar inomhus, även fast det är mitt på ljusa dagen. Men en sån kan man enkelt rikta ljuset och det gör det även möjligt att fota när det är bäcksvart ute. 
 
- Redigera bilder. Beroende på vad du ska ha den till så kan en redigering i photoshop eller liknande program piffa upp bilden. När man fotar inomhus kan ljuset enkelt bli gult och tråkigt. Om du exempel ska ladda upp den på din blogg kan en snabb redigering gör att bilden ser mycket proffessionellare ut.
 
Ett gäng randoma bilder som är fotade innomhus, olika tider på dygnet, olika inställningar.
 

Ebba

Vad bra tips!

Svar: tack så mycket :) ja det känns riktigt skönt!
Kram


blogg: http://nouw.com/ebbafridstrom
Linn Strömberg

Bra tips! :D


blogg: http://cigarettesncush.blogg.se/
Annelie

bra tips! :) jättefina bilder du har tagit :) kram


blogg: http://lie7.for.me
Koehler - Skönhet - Tips - Åsikter - Vardag

bra inlägg!

Har förresten startat en ny FB grupp "Blog Update". Gå med där och länka dina nya inlägg för fler besökare. Vi är redan över 280 personer. Riktigt kul! :D Länk: https://www.facebook.com/groups/1479169619012736/?fref=nf


blogg: http://fames.se/koehler
Emma

Jätte bra tips! :)


blogg: http://nattstad.se/februariibarn
Henrietta Nylund

Åh vad bra tips :)


blogg: http://ettass.blogg.se/
Anonym

Bra tips!

Erika

Bra att du delar med dig av tips, kan aldrig vara fel :)


blogg: http://icanpikan.blogg.se
my

En extern blixt skulle jag verkligen behöva! Men blir aldrig att jag köper en tyvärr..


blogg: http://monkiapa.blogg.se/
Helen

Fina bilder! Menat du att ha inställningen: "auto" men det ska men väl helst inte ha? Vet du hur jag bäst ställer in min kamera, jag har en Canon 1200 D om jag vill ha en bild med fokus där fram och "snyggt suddigt" i bakgrunden? Som typ den rosa burken på bilden till höger .. att fota inomhus då syftar jag på?? 😊

Svar: Tack :) neej. Menar ungefär att du ska ha alla andra än "auto". haha I inlägget skrev jag lite om M (manuellt). Fast annars tycker jag dom halvmanuella funkar helt okej.Det är svårt att säga en inställning som du bara ska ställa in. Det beror ju på hur ljust det är, vad du har för objektiv osv. Men om du läser tipsen jag skrev om inställningar och testar dig fram så kommer du nog få till det!
Alice Lindström


blogg: http://www.starsinlife.blogg.se
MartinaOlsson

sv; dom svarar mig nu i alla fall och säger att dom har fått ordning på mailen, dom är ju väldigt trevliga och så så man vill ju gärna inte misstänka dom för något sådant, plagget är i alla fall skicka nu enligt dom och dom säger att det bör dyka upp nästa vecka, så vi får väl se om det dyker upp något :) får hoppas på det!


blogg: http://martinaolsson.myshowroom.se
Pauline

bra tips :)


blogg: http://lillafrokenhurtig.se
linah

riktigt bra tips:D


blogg: http://nouw.com/linahs
Helen

Tack för ditt svar:) ha en bra söndag ☆


blogg: http://www.starsinlife.blogg.se
Emiza - Träning & Outfit & Tatuering

bra tips


blogg: http://emiza.se/
Nina Bergquist

så kul att fota!


blogg: http://deliciously.se/
patriciac.blogg.se

Jag måste verkligen inhandla en extern blixt!


blogg: http://patriciac.blogg.se
Celine

Finns inget bättre än extern blixt! Räddar mitt liv!


blogg: http://celinelf.blogg.se
Beatrice Johansson

Så bra tips:) Kramisar♥


blogg: http://bbeatricejohansson.blogg.se/Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin