Alicelindstrom

Hur man tjänar pengar på sin blogg

Som jag nämt tidigare så tjänar jag lite på min blogg. Det är inte alls mycket men det är alltid kul med lite extra pengar. Hur gör jag då? Hur tjänar jag pengarna som? I det här inlägget har jag tänkt svara på de frågor jag fått och förhoppningsvis får ni lite tips. Först vill jag bara klargöra att jag inte bloggar pga pengarna. Samt att jag tjänar mycket mindre än många andra. 
 
Ett sätt jag tjänar pengar på är att skriva ett inlägg i samarbete med ett annat företag. Men hur gör man det som? Ibland blir jag kontaktade av ett företag som arbetar med att fördela ut inlägg åt bloggare. Den personen blir som en mellanperson mellan företaget och mig. Jag disskuterar inget med företaget, utan allt går genom den här "mellanpersonen". Det sättet är väl det jag använder mig mest av. Jag har gjort samarbeten med olika såna här "fördelningsföretag", och jag tror på att om man gör ett bra jobb, är tydlig och trevlig att mejla med får man flera uppdrag i framtiden. Dom företagen återkommer ofta, vilket jag tycker är roligt.
 
Ett annat sätt att tjäna pengar på är att registrera sig på en sida och "ta uppdrag". Jag är medlem på två som jag tänkte skriva lite om och tipsa om, blogvertiser och urbanandi. Det finns såklart fler men det är dom har jag har använt mig utav.
På blogvertiser blir du "utvald" att skriva inlägg. Du kan anmäla att du är intresserad av vissa men det är inte säkert du får dom. Jag har använt den sidan länge och jag gjorde mitt första uttag 2012, efter att ha bloggat ett år eller något sånt.
På urbanandi kan du välja vilket inlägg du vill i olika kategorier, dock bara ett inlägg i veckan eller något sånt. Jag har bara använt den sidan sen januari då dom betalar till paypal. Men den är väldigt enkel och jag har tjänat mycket mer än vad jag trodde jag skulle. 

Amanda

Har dom redan färdigskrivna inlägg som du bara får lägga upp då eller får du typ välja ett ämne, eller är det en speciell produkt till exempel som du får uppdrag att skriva om då? Eller hur går det till? :)


blogg: http://amandalarsson.nu
Jeanette

Vilka bra tips :)


blogg: http://devote.se/jennak
Henrietta

Vilket kul inlägg! Själv använder jag mig av blogfame! :)


blogg: http://henrietta.vione.co
CAMILLAESI

bra inlägg :D


blogg: http://camillaesi.se
Gabriella

Gillar verkligen sidorna, alltid roligt att tjäna lite!!


blogg: http://gabriellasigfridsson.devote.se
Amanda Jona [SPONTAN]

Kul att få läsa hur du gör! :)


blogg: http://spontan.blogg.se
Elsa

Men vad roligt med lite tips! :)


blogg: http://nouw.com/elsahenrikssonVälkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin