Alicelindstrom

Fototips - fota med fairylights

Jag får ofta frågor om hur jag gör när jag fotar bilderna med lamporna i bakgrunden. Exempel på inlägg med såna bilder hittar du här, här, här och här. I det här inlägget tänkte jag gå igenom utrustning, inställningar, redigering och vad jag tänker på. Har du frågor så får du gärna lämna en kommentar.
 
 
Utrustning
Jag fotar med en Canon EOS 70D och alltid när jag fotar fairylight använder jag ett Canon EF 50mm f1.4 objektiv. Om du är intresserad så hittar du hela min kamerautrustning här. Jag använder även en extern blixt, speciellt om jag fotar produktbilder inomhus. Det är verkligen något jag tycker att du kan investera i, jag använder min blixt hela tiden!
 
Inställningar
Just för dessa bilder som var till ett inlägg där jag visar min glossybox, valde jag att fota i AV-läget. Det är ett halvmanuellt läge där jag väljer bländaren och ISO och kameran sköter slutaren. För dessa bilder satte jag slutaren på f/1.6 och ISO på 500 då det var mörkt i rummet. Att ha ett lågt tal på bländaren gör att bakgrunden blir suddigt och på så sätt får man ett bokeh-mönster i bakgrunden.
 
Vilket format fotar jag? Är det som denna gång en produktbild som jag tänkt blogga om så fotar jag i JPG och inte RAW. RAW tar mer minne samt att det krävs lite mer tid att redigera, just denna typ av bild känns inte det så "viktigt" för mig.
 
 
 
Bakgrund
Jag la produkten jag skulle fota på min säng för att få en jämn bakgrund. Sedan la jag ljusslingan, eller fairylightsen runt. Jag köpte min ljusslinga på Rusta för kring 30 kronor. Den är 1.9 meter lång och har 20 lampor. Viktigast tycker jag är att den är batteridriven då jag gärna tar med den och inte vill vara beroende av ett uttag.
 
Ta bilderna
För mig kan det ibland ta en stund innan jag hittar en vinkel som jag gillar. Jag vänder och vrider på produkten, flyttar lamporna och testar olika vinklar med kameran. Jag rekommenderar dig verkligen att testa dig runt, stå på en stål, böj dig, testa olika sidor osvosvosv.
 
Nu skulle man nog kunna säga att du är klar. Jag brukar alltid redigera mina bilder innan jag laddar upp dom på bloggen och det gör jag i Photoshop. HÄR är min kategori där jag då och då postar redigeringstips. Här under ser ni före och efter redigering. 
 
 
Redigering
När det kommer till redigeringen gjorde jag inte så mycket med bilden. Jag ökade intensiteten/ljuset, kontrasten, la på lite lyster, sänkte temperaturen och slutligen lite skärpa innan jag sparade den för bloggen.
 
 
Jag hoppas att du har hängt med och att du uppskattar mina tips. Har du förslag på en annan bild jag ska visa hur jag fotade får du gärna lämna en kommentar. Ha en fin dag! 

Celine

Har börjat använda mig av ljusslingor jättemycket när jag fotograferar nu hihi :)


blogg: http://celinelf.blogg.se
Dixi Wonderland

Gör gärna fler såna här inlägg :D


blogg: http://dixiwonderland.com/
Hanna

Jätte bra inlägg 😍


blogg: http://nouw.com/fitnessinspiration
Netti Starby

Åh tack för tipsen och vad glad jag är som har samma objektiv som dig. I helgen ska jag testa på det där! :-D Kramis


blogg: http://nettistarby.blogg.se/
Emelie

Superbra tips och roligt med sånahär tips! Fortsätt så :D


blogg: http://nouw.com/erikssonemeliee
Linnea

superbra inlägg <3


blogg: http://lru.blogg.se
Gabriella

Såå bra tips!! Kram


blogg: http://gabriellasigfridsson.devote.se
Ebba

Vilka bra tips!! Blir så fint med ljusslinga!!!


blogg: http://www.nouw.com/ebbalowenberg
Emilia

Så bra inlägg!!


blogg: http://nouw.com/emiliajoohansson
Pauline Hurtig

vad fint! bra tips :D


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Clara

Tack för tipsen!


blogg: http://caups.blogg.se/Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin