Alicelindstrom

Jullista

Det här listan svarade jag på i fjol, så varför inte svara i år igen? Är du sugen på att läsa hur jag svarade förra julen så hittar du den häääär.

 

Pepparkakor eller lussebullar? Lussebullar! Vet nu hur mycket jag har saknat dom eller? Jag varit nära att köpa dom i butik men har hållit mig tills vi skulle baka egna, för hembakta är ju så mycket godare!

 

Ischoklad eller marsipan? Marsipan. Jag ääääälskar marsipan och har gärna en korv i kylskåpet och skär mig en skiva istället för godis.

 

Lax eller sill? Lax. Då jag numera är pescetarian är fisken det jag äter på julbordet och lax är min absoluta favorit.

 

 

 

Sylta eller pastej? Ingen av dom. Ärligt vet jag inte om jag testat dom.

 

Paradis eller Aladdin? Paradis om jag får välja själv, men då jag är den enda i min familj som föredrar mjölkchoklad så har vi ALLTID Aladdin. Fast det är ju bra, det betyder att jag får alla goda bitar aka de med mjölkchoklad.

 

Skumtomtar eller knäck? Knäck. Kan man äta sig less på knäck? skumtomtar kan jag men inte knäck!

 

Revbensspjäll eller lutfisk? Nej på båda. Jag är osäker på om jag ens smakat lutfisk och revbenspjäll har jag ätit en gång, i en ölträdgård i Tyskland. Aldrig igen kände jag typ bara.

 

Glögg eller julmust? Glögg. Jag är en glöggälskar och i år startade jag rekordtidigt då söta Saturnus skickade hem tre flaskor glögg till mig i oktober. Snacka om lycka!

 

 

 

Rödbetsallad eller dopp i grytan? Dopp i gryta. Det är något jag lärt mig gilla genom åren. Mina föräldrar gillar det så varje julaftonslunch har jag blivit "tvingad" att smaka en bebisbit. Numera tar jag det frivilligt.

 

Ris a la Malta eller gröt? Gröt.

 

Köttbullar eller prinskorvar? Det var nog väldigt länge sedan jag gillade köttbullar eller korv. De senaste åren har jag  v ä g r a t  äta det och sen jag slutade äta kött så har jag inte ätit det heller och kan inte välja vilken jag väljer mer eller mindre. Det är som att välja mellan pest eller kolera.

 

Julkorv eller julskinka? Julskinka. I år ska jag testa en vegetarisk julskinka, håller tummar på att den är god. Vet du en bra, let me know!

 

Hemma eller borta? Det kvittar bara jag får vara med min familj och släkt.

 

Chokladkalender eller paketkalender? Det beror väl på vad paketkalendern innehåller. I år har jag en skumtomtekalender, kände att det var dags att ta det till nästa nivå då jag alltid haft en chokladkalender.

 

Plastgran eller äkta? Äkta alla dagar i veckan. Jag har en mini plast på mitt rum, men det är för att jag vill ha en egen gran. I vardagsrummet har vi alltid en äkta gran och det har vi haft hela mitt liv. Bästa.

 

 

 

Arne Weise eller Ernst? Ernst. Jul med Ernst måste ju vara en av höjdpunkterna i december. Mysfaktorn är på topp när Ernst är på tv med en kopp glögg och lite julljus.

 

När vill du att första snön ska falla? Slutet på november. Just nu när jag skriver det här har vi några decimeter med snö och jag hoppas verkligen att det stannar till julafton.

 

 

 

Favoritjulfilm? Jag är så tråkig så jag har ingen favoritjulfilm, ni vet en sån man ser VARJE jul. Kanske är jag inte en person som kan se samma film 10 gånger eller så har jag bara inte hittat the one.

 

Favoritjulkalender? Jag måste säga Sunes Jul på den. Jag har aldrig sett den innan men efter att ha hört så många surra om den så tänkte jag, varför inte se den istället för årets i år. Den är riktigt bra och jag fattar inte varför jag inte sett den tidigare. 

 

När öppnar du dina julklappar? De som tomten lämnat i min strumpa öppnar jag på morgonen. Sen vid tio när f&f kommer öppnar vi klappar och slutligen på kvällen öppnar vi klapparna som ligger under granen. Lyx att öppna julklappar tre gånger.

 

 

 

Favoritjuldoft? JULGRAN! det luktar verkligen som jul för mig! En annan doft, i kemikalisk form, är Yankee Candles Christmas Eve. Den bränns varje jul i mitt rum.

 

Vad framkallar mest julstämning? Julfika, slå in julklappar, se julfilm, julbaka. Jag vet inte vad som ger mest, det är nog en kombination av allt.

 

Vad är viktigast med julen? Att jag får vara med min familj.

 

Kålrotslåda eller morotslåda? Aldrig ätit och då jag skulle få väldigt ont i halsen av båda så väljer jag ingen.

 

Julkyrkan eller Kalle Ankas Jul? Kalle Ankas Jul.


Linnea Kinis

åh, kul lista! :D


blogg: http://linneakinis.blogg.se/
Amanda

Mysigt att läsa!! :)


blogg: http://amandalarsson.nu
amanda

Så roligt att läsa<3


blogg: http://mandasdiary.devote.se
Gabriella

Åh såå mysigt inlägg!! Kram


blogg: http://gabriellasigfridsson.se
Jennifer

Mysig lista :)


blogg: http://missjennifer.se
Johanna Utterberg

Vad kul och läsa dina svar på listan! :)


blogg: http://johannautterberg.blogg.se
Hanna

Ja det är underbart att inte ha gravid magen kvar, man känner sig så otroligt fri haha!🙈


blogg: http://nouw.com/fitnessinspiration
Anna

Härlig lista!


blogg: http://nouw.com/annaass
Josäfin Andersson

åh vilken rolig, kanske snor den också haha :D


blogg: http://jossanamigo.blogg.se/
Matilda Berlin

Åhhh så kul att läsa! Älska, älska, älska julen!! Kram <33


blogg: http://matildaberlin.se
Harriet

Dessa inlägg är så roliga att läsa! Och härlig blogg du har<3


blogg: http://harrietgripenberg.com
Pauline Hurtig

kul att läsa! jag ääälskar ensam hemma filmerna och ser dom om igen :D


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Denise

En riktig julgran som liksom luktar jul är ju ett måste! :D


blogg: http://hundlivet.se
Karin

Åh, vilka härliga bilder. Ultimat julstämning :)


blogg: http://karinsuniversum.seVälkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 21 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin