Frågor om Asien

Nästan alltid när jag nämner någon om min kommande backpackingresa till Asien som ramlar det in en fråga i kommentarsfältet. Jag har de senaste veckorna samlat ihop dom och tänkt svara på dom i det här inlägget, för idag åker jag!!
 
Vilka ska du åka mer?
Jag ska åka med tre tjejer jag träffat via internet. Jag bor som ni vet i Norrland och dom bor i södra Sverige, därav har vi aldrig träffats och vi gör det första gången på Kastrup i Köpenhamn. Varför det blev en grupp från internet var av den enkla anledning att jag inte känner någon som planerar en liknande resa och därför blev jag medlem på reseguiden. Det var där jag hittade Julia's inlägg i deras "hitta resekompis forum". Det känns aningen läskigt att jag endast pratat med dom via internet, tänk om vi inte klickar och vi ska spendera varje vaken minut i tre månader tillsammans? Det kommer säkert bli jätte bra och troligen reser jag hem med tre jäkligt bra kompisar!!
 
Hur länge ska du vara borta?
Jag ska vara borta ca 3 månader, eller tills pengarna tar slut. Vi har inte planerat hela resan i detalj utan vi har ungefärliga datum. Dock åker en av tjejerna hem efter 5 veckor och en annan tjejs kille kommer ner i slutet. Så det kan bli så att vi är två kvar på slutet. Men tre månader snackar vi om +-.
 
Resrutt?
Jag kan slänga in en bild (som jag gjort för att visa familj och släkt som inte riktigt hänger med på vart jag ska) här under, dock är det mycket möjligt att den ändras. Vi ska alla mötas på Kastrum, Köpenhamn, de 22a januari. Därifrån flyger vi till Singapore med en mellanlandning på Gatwick i London. I Singapore blir va ca 1 dag innan vi åker vidare till Thailand där vi bland annat kommer besöka öarna Koh Tao, Koh Phanang (FULL MOON PARTY!!!), Koh Lanta, Phi Phi Island och slutligen Bangkok. Från Bangkok tar vi oss troligen med buss till Kambodja där vi åker runt, bland annat till ön Koh Rong och därifrån åker vi vidare till Vietnam. Vi planerar att jobba oss från södra Vietnam upp till Hanoi därifrån vi flyger till Filippinerna innan vi avslutar i Indonesien där jag väldigt mycket ser fram emot Bali. 
 
Har du gjort en liknande resa och har tips på platser vi inte får missa att besöka, boenden, mat eller vadsom? Lämna en kommentar ♥
 
Kommer du blogga?
YAAAAS! Av alla tillfällen i mitt liv borde det väl vara under en backpackingresa jag borde blogga? Tekniknörd som jag är kommer ha med mig min systemkamera, utan den hade resan känts aningen mindre värd och jag skiter i hur tung den är. Så fina bilder kommer ni få. Förutom kameran kommer jag ha med mig en dator. Vågar jag säga att jag köpte en ny dator BARA för resan? Jag har i vanliga fall min MacBook Pro men den är så tung + att jag har hela mitt liv i den och gärna inte tappar den. Därför köpte jag en begagnad MacBook Air för typ 2000kr som jag ska ha med mig. Jag vill ju kunna flytta över bilder från kameran, blogga och redigera. 
 
Vilka länder ser du mest fram emot?
Vietnam och Indonesien. Why? Vietnam verkar ha så galet cool natur och mycket fina sevärdheter och tempel. Indonesien är väl mest för Bali. Fina stränder, fin natur, surfa och ehh det är Bali? Jag ser även väldigt mycket fram emot Singapore och Bangkok då jag gillar storstäder.


Pauline Hurtig

så spännande och så modigt!!


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Ajli Müller

OMG, det kommer bli så himla episkt. Du är verkligen mycket modig!


blogg: http://ajlimuller.se/
Matilda Berlin

Men ÅHHH! Ska verkligen bli SÅ himla kul att följa =)) Kram <33


blogg: http://matildaberlin.se
Linnea Kin

åh vad spännande :)


blogg: http://linneakinis.blogg.se/
Netti Starby

Låter riktigt spännande! :-D Kramis


blogg: http://nettistarby.blogg.se/
My

Ååh så himla roligt!!!!


blogg: http://monkiapa.blogg.se/
Lisa

Låter riktigt spännande tycker jag!

Simon G

Wow så häftigt! En sån resa hade inte varit fel att åka på. Jag har alltid velat åka till "Malaysia - Borneo", hoppas du får en lyckad resa och att du får se mycket spännande saker! :)


blogg: http://simonpixel.webblogg.se
film&serier bloggen

lycka till på din resa! :)


blogg: http://filmandserier.blogg.se
Ida

Men gud vad kul!!!Lycka till <3


blogg: http://iidajohansson.se
mammansprinsessor

Så kul vi var i Vietnam för en månad sedan så fint , kram


blogg: http://mammansprinsessor.blogg.se/

kom ihåg mig?

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 21 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com


Min BLOPPIS


  • Läsvärda inlägg

  • follow me @alicelindstroom    bloglovin