Travel Guide - Animals & Nature near Melbourne

 
Sista inlägget i min lilla reseguideserie där jag visar och berättar om mina bästa tips i staden Melbourne. Tidigare har jag gjort ett inlägg om mina favorit ställen att äta och även ett med saker att göra gratis. När jag var där gjorde vi två utflykter för att titta på djur och natur och det var verkligen så häftigt! Så i det här inlägget tipsar jag om några platser där du hittar djur och natur kring Melbourne.
 
The Great Ocean Road
Ord kan inte beskriva hur vackert det är längst denna väg som går från Torquay och nästan ända bort till Warrnambool. Vägen byggdes av soldater som återvänt från första världskriget och invigdes 1932 (se den högra bilden). Vägen går väldigt svängigt och följer kusten, förutom de gånger man åker genom regnskog. Hur coolt? Det finns många bra ställen att stanna på. Vi åkte från Torquay till 12 apostles innan vi vände och åkte motorvägen tillbaka. Vill man åka längre bör man dela upp det på flera dagar, för när vi åkte hem gick solen ner. Det tar betydligt längre tid än vad man tro, i vissa kurvor går det inte snabbare än 40km/h och man stannar ganska ofta. Det blir lätt kö och det går knappt att köra om.
 
Kenneth River
Vi stannade till vid Kenneth River där jag läst att man ska ha störst chans att se vilda koalor. Vi hade turen att se en (bilden till vänster). Förutom koalor så fanns det mycket kakaduor och papegojor. Vill man se en vild koala så tipsar jag att stanna där, enda stället vi såg vilda.
 
12 Apostles
Bilderna beskriver inte hur vackert det är. 8 höga stenar som står i havet som tidigare varit 12 men några har rasat (se bild till höger). Det var väldigt mycket folk och många skulle nog säga att det här är "huvudmålet" längst The Great Ocean Road, det var här vi vände. Klippan på den vänstra bilden gick man ut på och kollar du noga ser du alla små människor.
 
Koala Conservation Center
Jag fick inte nog av koalorna så vi gjorde även en utflykt till ett conservation center där man var garanterad att se koalor längst deras tree-top boardwalk. Förutom koalor såg vi wallabies och det skulle även finnas andra djur som Myrpiggsvin. Ett väldigt fint ställe där koalorna såg ut att ha det relativt bra, det är ju inte precis så att en koala rör sig överdrivet mycket. Centret ligger på Phillips island som bland annat är kända för pingvinerna, som vi aldrig åkte till.
 
Churchchill Island
Utanför Phillips Island finns en lite ö som egentligen bara är en stor bondgård där det hålls olika aktiviteter, mestadels för barn. Jag läste att det finns highland cattle där och jag älskar highland cattle så det blev ett litet stopp där. En väldigt fin ö överlag. 
 
Maru Koala Park
Påväg ut till Phillis Island åkte vi förbi Maru Koala Park som ligger på fastlandet. Vi åt lite lunch där innan vi gick in i parken och det var typ mitt favoritställe!! Dom hade så många olika djur som ormar, krokodil, ponny, dingo, kakadua, papegojor, koalor, wallabies, emu, alpacka och kängurus. Även albino kängurus och dom var såå söta. Som jag skrivit tidigare så hälsade och mattade jag alla kängurus och wallbies. myys. Det kändes som ett väldigt bra ställe för barn med piratskepp och små söta djur, inget jag klagar på.

Julia

Härliga bilder<3


blogg: http://nouw.com/juliaperssonn
Denise

Bra tips! Och häftigt att kunna komma så nära djuren! :D


blogg: http://hundlivet.se
JoJo

så bra tips och bara såå fina bilder! :D


blogg: http://nouw.com/rockdoll
Amanda

Så himla roligt inlägg<3


blogg: http://mandasdiary.devote.se
ljuva julia

my god, såååå mäktigt!


blogg: http://ljuvajulia.se
Carro

Vilka härliga tips! :)


blogg: http://nouw.com/carroat
Cissi

Vilka härliga bilder ;)


blogg: http://nastanperfekt.blo.gg
Pauline Hurtig

alltså åååh så underbart med djur!


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Gabriella

Åh vill också se koalor!! Jättebra inlägg 😍😍


blogg: http://gabriellasigfridsson.se
Louise

Underbart ju! :D


blogg: http://louiseelinore.com/
Matilda Berlin

Mne åhhh! Så himla bra guide!! Måste, MÅSTE, verkligen dit nån gång <33


blogg: http://matildaberlin.se
Dixi Wonderland

Så fina bilder :D


blogg: http://dixiwonderland.com/
Karin

Åh, vilka härliga bilder. Hade varit helt sjukt roligt att åka till Australien.


blogg: http://karinsuniversum.se

kom ihåg mig?

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 21 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com


Min BLOPPIS


  • Läsvärda inlägg

  • follow me @alicelindstroom    bloglovin