Hitta din resekompis

Det här är nog en av de frågor som jag fått flest av, både av mina vänner och även av mina läsare. Hur jag hittade mina resekompisar när jag var och backpackade. Jag hittade dom via en sida som heter reseguiden. Där finns ett "hitta resekompisar-forum" LÄNK och det var där jag skapade min profil, läste andras människors "annonser" och slutligen kontaktade en tjej. Hon hade redan ett gäng på 2-3 personer som vi alla ville göra en liknande resa. Vi pratade på gruppsamtal på facebook, bokade de första biljetterna och möttes sedan för första gången på Kastrup när vi skulle resa. 
 
Är du sugen på att resa så tycker jag verkligen inte att hitta en resekompis ska vara ett problem. Här kommer mina top 5 tips för att hitta en resekompis:
 
- Se till så ni vill samma sak med resan. Vill du bara festa medan dina resekompisar hellre hänger i mindre städer och lägger pengarna på utflykter, eller kanske vill den bara ta det lugnt och du vill resa runt eller liknande kan det bli en krock. 
 
- Ha en liknande budget. Du vill inte vara den som måste skippa alla aktiviteter i slutet för att inte riskera att pengarna har slut. Rör ni er på lika mycket pengar borde alla kunna göra allt och vara med lika länge på resan.
 
- Åk med någon/några som vill vara borta lika länge, eller lös det på annat sätt. Jag och mina resekompisar var i början 4 st. Den ena åkte hem efter fyra veckor pga jobb (det visste vi om sedan innan). Sedan var vi tre i ytterligare kanske 1.5 månad, sedan åkte jag och en annan vidare och slutligen var jag själv nästan två veckor. Det på slutet var inte planerat så i början, men det löste sig bra för alla.
 
- Lek stalker. Det gjorde jag innan jag kontaktade den första tjejen och såg då att hon, precis som jag, har ett intresse för foto. Det blev roligare då när jag inte var den enda som bad om att någon skulle ta en bild på mig. Jag ville väl mest kolla om de andra var legita människor och hur dom verkade vara som personer, det är smart så man inte står där på flygplatsen med ett gäng gubbar i 60+.
 
- Planerare eller spontan? När vi fyra tjejer började skriva skrev vi alla en presentation av oss själva. Där fick jag uppfattningen att vi alla var planerare, vilket underlättar. Vill din resekompis leva spontant och inte ha någon rutt alls, medans du vill ha det kanske ni bör tänka om. 
  

Celine

Tack för tipsen! Låter verkligen som en så rolig grej! Kanske borde testa hihi!


blogg: http://nouw.com/celinelundqvists
Johanna

Perfekt med såna sidor, om man vill åka och inte har någon som vill/kan åka med. Så kanske det finns någon annan som är i samma situation!


blogg: http://nouw.com/momentsbyjohanna
Matilda Berlin

Jag tycker verkligen det är så sjukt coolt att du åkte med tjejer du aldrig träffat. Så himla imponerad!!! <3


blogg: http://matildaberlin.se
Angelica Wåhlin

Så bra tips!


blogg: http://angelicawahlin.se/
Emma Engström

ÅH vad jag vill resa nu!!


blogg: http://nouw.com/emmaengstrom
natalia

Så roligt inlägg :D


blogg: http://nouw.com/nattis
Flisan

Härlig bild :D


blogg: http://tvseriebloggen.nu
Sarah

Vilken fin bild på er :)


blogg: http://CheerSarah.devote.se
shazi

åh så coolt


blogg: http://https://nouw.com/shazi
Ida - foto & häst

Så himla roligt att hitta resekompisar så! Så bra tips :)


blogg: http://idanilssonphoto.se/

kom ihåg mig?

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 21 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com


Min BLOPPIS


  • Läsvärda inlägg

  • follow me @alicelindstroom    bloglovin