Alicelindstrom

Travel Guide - Things to do for free in Melbourne

 
Det var inte direkt svårt att underhålla mig själv under dagarna. Jag hade innan kollat upp saker jag ville göra och jag hittade nya hela tiden. I det här inlägget tänkte jag tipsa om 7 saker du kan göra i Melbourne som inte kostar något, förutom ev transportkostnad.
 
St kilda
En stadsdel som ligger ca 20 minuter med spårvagn från innersta stadskärnan. Alltså väldigt enkelt att ta sig dit. I St Kilda hittar du en stor strand, en pir och ett nöjesfält från 1912 som är öppet under public holidays och helger. Tyvärr var det inte öppet när jag var där men det var fint att kolla på entrén. Området är väldigt fint och husen känns lyxiga. Att gå längst Fitzroy Street känns som en resa tillbaka i tiden.
 
Graffiti
Efter att ha läst om Hozier Lane (bilden till höger) som jag hittade via Pinterest var jag fast och började genast söka efter fler graffitigator. Jag hittade några och mina två favoriter var Hozierlane och Union Lane (bilden till vänster). Perfekta ställen att ta bilder eller bara gå runt och kolla.
 
Shrine of Remembrance
En byggnad som ligger på en kulle några spårvagnsstopp från centralaste centrum. Det var byggt för att hedra de män och kvinnor som deltog under första världskriget, men är idag ett minnesmärke för alla australiensare som har tjänat i krig. Står man på platsen och tittar in mot staden ser man ett ansikte på en av byggnaderna, som bara syns från en viss vinkel. Mannen på bilden är William Barak som var en ledare för en indianstam. 
 
Queen Victorias Market
En enorm marknad där du hittar allt från frukt, till delikatesser, till kött, fisk, kläder och souvenirer. Då jag var där under den australienska vintern fanns det inte så mycket frukt, utan mer grönsaker. Jag testade lite olika saker, på den högra bilden äter jag någon typ av äppelpaj. Jag köpte några souvenirer men gick mest runt och tittade.
 
Brighton Beach
30 minuter från staden med tåg ligger Brighton Beach som mest är känd för de färgglada badhusen och fina stranden. När jag var där var det "kallt" i deras mått mätt och de flesta gick runt i dunjacka, medan jag svettades i t-shirt och jeans för det var som en svensk sommar. Jag gick längst stranden och fotade husen sedan fortsatte jag en bit längst strandpromenaden, väldigt fint.
 
City Circle
Linje 35, City Circle, är en gratis spårvagnstur som går runt staden. Turen tar kring 50 minuter och du kan hoppas på och av där du vill. Väldigt mysigt samtidigt som man får se några av de viktigaste platserna i centrum.
 
Promenera
Jag har nog aldrig gått så mycket som jag gjorde under veckorna jag var i Melbourne. Jag rekommenderar att gå längst Yarra River på gångvägen som kallas waterfront (till vänster på bilden till vänster). Den går förbi casinot, restauranger, lyxiga butiker och dfo som var min favorit outlet. Att gå längst Bourke Street var nog min favorit. När finns det fina hus och bra affärer, bland annat Zara, HM och Myers. 

Julia Persson

Kul läsning<3


blogg: http://nouw.com/juliaperssonn
Amanda Sofi

Vilka bra tips!


blogg: http://www.nouw.com/amandassofi
Pauline Hurtig

bra inläg!


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
my

Så mycket roligt och fint!! :D


blogg: http://monkiapa.blogg.se/
Jonna

Bra tips! <3


blogg: http://nouw.se/jonnaelb
Gabriella

Såå bra inlägg, skulle verkligen vilja åka dit!!


blogg: http://gabriellasigfridsson.se
Liseburoy

Såå fint og vakkert det så ut til å være der :D kjempefine bilder!


blogg: http://liseburoy.blogg.no
cecilia

kul att läsa!!! :)


blogg: http://ceciliasalomonsson.devote.se
emelie andersson

Underbara bilder :)


blogg: http://nouw.com/emelieanderssoon
MALIN

Vilket mysigt och härligt inlägg! Kram


blogg: http://malinkirstine.se
Carro

Vilka härliga tips! :)


blogg: http://nouw.com/carroat
Ramona

God morgon :)
Ser helt underbart ut. Tack för tipsen.
Ha det toppen <3


blogg: http://nouw.com/ramonaboethius
Angelica Wåhlin

Åh, vill så gärna åka dit!


blogg: http://angelicawahlin.se/
Dixi Wonderland

Vilka bra tips :D


blogg: http://dixiwonderland.com/
Matilda Berlin

Dröm dröm dröm!!! Står verkligen högst på min lista över ställen att resa till här i livet =) Kram <3


blogg: http://matildaberlin.seVälkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin