Alicelindstrom

En dag på vattenland

 
Min dag har varit såååå rolig, vi har spenderat den på ett vattenland här i Ho Chi Minh City!!! Jag kände mig som tre och åkte ALLT. Det var så skönt att det var 33 grader i luften, inte som i Sverige där man står och huttrar i köerna. Vi hade inte heller någon kö alls men vi vart verkligen utstirrade och smygfotade hela dagen. Våran favoritbana var helt klart den man skymtar på den tredje bilden, men jag gillade även den i mitten som man åkte på en matta på mage. Vi köpte pommes till lunch för 11 kronor och när vi kände oss klara på vattenparken åkte vi tillbaka till hostlet, snabbduschade och direkt till McDonalds följt av några timmar i ett shoppingcenter. Jag köpte mig en bikiniunderdel då jag första veckan blev av med 2 nederdelar och 2 överdelar och har sedan dess går runt och deppat i thaibikinis som inte passar.

Just keep swimming

 
Behöver jag säga något mer om bilderna? WOOOW!!! Här stannade vi till med båten under våran tur kring Phi Phi öarna och det är nog det finaste stället jag snorklat på i Thailand. Vattnet var så klart och det var fiskar överallt! Det kändes som att jag var med i Hitta Nemo eller liknande film när jag simmade runt i havet.

S-21 och Killing Fields

Idag besökte vi avrättningscentrat S21 och en massgrav som användes under Röda khmerernas regim i Kambodja 1975–1979. Jag har funderat lite på om jag ska visa bilderna men har kommit fram till att jag tycker det är viktigt att dela med mig då jag själv inte hade stor koll på vad som hände i Kambodja innan vi åkte hit och började läsa på.
 
 
Vårt första stopp var S-21 Tuol Sleng som tidigare varit två skolor men som gjordes om till ett fängelse dit fångar skickades för att torteras tills dom erkänt brått dom inte begått innan dom avrättades mellan 1975-1979 på order av Pol Puts regim. Vi lyssnade på en audio tour och gick runt och lyssnade om de olika platserna, rekommenderar den verkligen. Vi fick gå in i byggnader och se klassrummen som dom gjorts om till celler, bilder på alla som skickades dit då alla fotats och dokumenterats, redskap som användes och mer. Det var verkligen jobbigt och det känns så overkligt när man går det.
 
 
Det andra stop var Killing Fields eller Choeung Ek som är en flera hundra massgravar runt om i Kambodja. I just denna har 9000 människor funnits. Många där kommer från tortyrfängelset S-21 och dödades då de ansågs intellektuella, var utlänska, inte lydde regeringen eller av någon annan konstig anledning.
 
Att en människa, Pol Put, tvångsförflyttade hela befolkningen till arbetsläger och lät döda 1,7 miljoner människor är inget jag har fått lära mig i skolan men är något jag önskar att alla vet mer om. Det känns speciellt jobbigt att lära sig allt detta samtidigt som man befinner sig i landet och på platserna det hände. Alla vi ser som är 40 år eller äldre levde på den tiden och var med om detta. På S-21 området satt dessutom två av de sju som hittades vid liv när Vietnam befriade dom, det var en av många gånger jag grät idag. Never forget. Never repeat.

Tankar om Kambodja

Igår kom jag till Phnom Penh. Här är vi en dag innan vi flyger vidare till Ho Chi Minh City och Vietnam. Det känns på ett sätt väldigt skönt att vi är här i Kambodja så kort tid, för det är verkligen ett jobbigt land att befinna sig i. Vi har åkt buss närmare tio timmar och sett landsbyggden och det gör mig så ledsen. Folket bor i skjul, man ser kornas revben och man märker tydligt av det som hände här under 70-talet. Vid gränsen satt tiggare utan ben och vi ser minskadade människor här och där som kravlar längst gatorna. I förrgår var nog den obehagligaste dagen på resan, vi såg en person som förmodligen är död nu. Han föll ihop på gatan och började rycka, hade svullna ögon och han mådde verkligen inte bra. När vi ropade på hjälp skrattade lokalbefolkningen åt oss och sa "Kambodja inte är som erat hemland". Det är ett fint land men det gör mig så ledsen.
 
 
Jag har inte så mycket bilder än från Phnom Penh men jag postar det jag har för att pigga upp mitt aningen dystra inlägg. På bild ett min vegetariska lasagne från igår, tredje gången vi åt på samma kedja i Kambodja  //  Krispy Kreme, min favorit donutkedja som jag testade i Australien i höstas //  Independence Monument

Mat, mat och mat

Det är nog ingen av er som missat att jag befinner mig på resande fot i Asien några månader, alla mina inlägg handlar om det. Vi äter på restaurang de allra flesta måltider och då jag redan varit borta fem veckor kan ni förstå att jag hunnit testa en hel del olika mat. Jag och de andra tjejerna insåg snabbt att den asiatiska maten här inte smakar som den gör i Sverige och vi är dessutom väldigt noga med vart vi äter och betalar gärna lite extra för att undvika gatukök eller där köket är i ett plåtskjul. Som jag saknar svensk mat men vi har ätit en hel del gott ändå.
 
Nu när vi senast var i Siem Reap hittade vi en Italiensk restaurang som vi åt två dagar i rad på, bara för att vi inte kunde välja vad vi ville ha på menyn. "Same faces different clothes" sa kyparen. Dom har även samma restaurang i Phnom Penh där jag befinner mig nu så vi har ätit där ännu en gång. Tredje dagen i rad... Den är italiensk och heter Il Forno. Jag har insett att det italienska köket passar mig väldigt bra! En annan restaurang jag verkligen gillade var en i Railay Beach som var indisk som hette Kohinoor Indian Restaurant & Pizza. Där åt vi två dagar och jag åt samma Biryani. Jag hade gärna hittat en libanesisk restaurang. Åker jag till Stockholm skulle jag gärna vilja testa Café Corniche som jag hört mycket bra om, det är även dom jag skriver detta inlägg i samarbete med.
 

Phi Phi, I love you

Angkor

 
Ett måste när man besöker Siem Reap är Angkor, eller det är nog den enda anledningen till att folk rester till Siem Reap. Hela staden är Angkor cafe, Angkor restaurang, Angkor shopping osv. Våran privata tuc tuc förare plockade upp oss 8.30 imorse och vi åkte mot området, som var betydligt större än vad vi förstått. Vi köpte den lilla turen vilket tar kring 7-8 timmar. Första stoppet var den berömda Angkor Wat, syns bra på bild två. Där gick vi runt 1.5 timmar innan vi åkte vidare. De ytterligare fyra stoppen spenderade vi inte riktigt lika lång tid på och vi var klara på 5 timmar. Totalt har vi gått 8 km i templen och resorna mellan stoppen tog kring 10 minuter, alltså är det ENORMT!! På slutet var vi riktigt trötta, det är jobbigt med 35 grader och vid 12 kom solen fram. Vi har sedan dess vilat på rummet och läst på lite om Kambodjas historia inför våra kommande utflykter och nu befinner vi oss på samma italienska restaurang som igår. Så går det när man inte kan välja vad på menyn man vill äta. Imorgon vid 8 åker vi minivan 4.5 timmar till Phnom Penh.

Hej från Kambodja

Äntligen är vi i Kambodja och Siem Reap, eller vi kom fram igår. Bussresan tog tio timmar ink gränspasseringen och allt gick smidigt utan problem. Vi är alla väldigt nöjda med bolaget vi åkte med, rekommenderar verkligen Nattakan om du ska korsa den gränsen mellan Thailand och Kambodja. Bussarna var fina, vi fick muffin, festis, vatten och mat samt att dom hjälpte oss med gränsövergången. Vi fyllde i papper på bussen och "guiden" pekade vart vi skulle gå.
 
Idag har vi mest tagit det lugnt. Vi hängde vid poolen under förmiddan och sen vid tolv gick vi och åt livets brunch. Som jag saknat sallad, lax och frappe med soya dryck. Sedan dess har vi gått lite i stan och tittat men är nu tillbaka på rummet och vilar och planerar lite för framtiden. Vi ska snart tillbaka in igen och äta middag och kolla på bargatan och nattmarknaden. Imorgon väntas Ankor Wat.
 
Brown coffee är tydligen en kedja, överlyckligast att dom hade en vegansk frappe / random bild / min magiska glass

Wat Pho och Khaosan Road

Tredje och sista dagen har vi spenderat som de turistigaste turisterna. Vi tog en lugn morgon där några av oss han med både frukost och fika på Starbucks innan vi gav oss iväg till Wat Pho vilket är ett tempel. Det var varmt att gå runt där men väldigt fint och en häftig upplevelse. 
 
 
När vi var klara där tog vi en taxi till Khaosan Road vilket är världens mest kända backpacking gata. Är man backpacker så måste man ju nästan dit. Väl där åt vi mat på första bästa stället och sedan gick vi runt och tittade lite på det dom sålde. Innan vi åkte tillbaka köpte vi toast på 7-eleven (BÄSTA) och sen packade vi ihop för idag åker vi till Kambodja!
 

En heldag shopping

Våran andra dag i Bangkok spenderades först med att åka till busstationen och köpa bussbiljetter till Kambodja och efter det tog vi taxi till MBK som är en ENORM galleria med över 2000 butiker. Det blev inte så många köp för mig, vilket bara är bra. Jag hittade två saker jag verkligen behövde, en ny powerbank då min har gått sönder och nya hörlurar då även dom inte heller fungerar. Efter några timmar på MBK gick vi över till Siam som är ett område med gallerior som alla heter Siam (inte så bra koll). Där gick vi runt i lite fler butiker men köpte inget förutom lite påfyllning på mediciner att ha under resan. Det blev en lååång dag med många steg då vi gick i butiker från 11-22.
 

Weekend market

 
Hej från Bangkok! Bussresan gick bra med en punktering som löstes snabbt och jag lyckades sova några timmar. Vi var framme vid 6 och redan vid sju var vi incheckade på hostlet som hade ett ledigt rum. Vi vilade lite, duschade och tog oss en promenad till Starbucks. En frukost bestående av fika är aldrig fel men som jag deppar över att dom inte har chai latte!!!! Efter det tog vi en taxi till Weekend Market som är en av väldens största marknader som har ALLT!! Jag har läst att dom säljer allt från kläder, till hundar och trädgårdsutrustning. Vi höll oss på fashion avdelningen och hann se 7 rader av kanske 20.
 
Det blev ett stop på McDonalds innan vi fortsatte shoppa till 18.00 då marknaden stängde. Då åkte vi till Siam Center och gick lite fort i bland annat Victorias Secret och Brandy Melville. Farligt att backpacka och besöka en marknad!! Idag är planerna att åka till MBK som har 2000 butiker och tillbaka till Siam Center. 

Hejdå Railay

 
Jag hittade dessa bilder sparade i utkastet. Dom är från någon av de första dagarna på Railay Beach, stället vi varit på i två veckor och precis lämnat. Vi satte oss precis i en ny buss efter att ha åkt båt, taxi och buss. Troligen är det den här bussen vi kommer åka med till Bangkok, vilket tar 8-10 timmar till. Jag ska försöka sova och hoppas jag vaknar utvilad och orkar upptäcka staden imorgon. 

Good Times and Tan Lines

Det känns både tråkigt och skönt att idag är våran sista heldag här i Krabi området. Efter två veckor på samma hotell är det nu dags att fortsätta våran backpackingresa. Imorgon lördag åker vi mot Bangkok, vilket tar kring 15 timmar då det innebär både båt, minivan och en bussresa på 12 timmar. Vi kommer att ha tre dagar i Bangkok med både shopping och kultur innan vi åker vidare till Kambodja. Jag har verkligen njutit här på stranden och i poolen, även om flera dagar spenderades sängliggandes.
 

Båttur kring Phi Phi Islands

 
Idag åkte vi på en båttur kring Phi Phi öarna. Vi började med ett stop på Bamboo Island, de två nedre bilderna, och vattnet var så galet klart! Där solade vi och tog lite bilder innan vi klev ombord på båten igen och åkte vidare. Denna gång till Phi Phi Lee. Där åkte vi först in i en lagoon därifrån vi hoppade från båten ner i vattnet, ni ser på den översta bilden hur fint det var!!!
 
 
Vi åkte förbi en grotta och även den berömda Monkey Beach. Där fick vi inte i land utan tog bilder från båten, tur att jag har hyfsat okej zoom med mitt objektiv. Anledningen till att vi inte gick i land var att det är vanligt att bli biten av aporna, så det kändes lika bra att stanna i båten.
 
 
Efter Monkey Beach blev det Maya Bay, där filmen the Beach med Leonardo DiCaprio är inspelad. En galet fin strand men det var så mycket folk och båtar att man fick passa på att ta en bild när en båt backade ut och körde iväg. Det kommer att komma ännu fler bilder därifrån då vi endast tog bilder. 
 
 
Vi åkte sedan till Phi Phi Don, vilket är det stora ön, där vi åt lunchbuffe på ett hotell. Sista stoppet blev i vattnet vid ett korallrev där det var sååååååå galet med fiskar!! Det kommer även ett separat inlägg därifrån med bilder från under ytan. Bilden här ovan är fotad med systemkameran från båten, ser ni hur klart?
 
Jag hade en toppendag och är verkligen nöjd att vi valde att åka med ett företag, alltså ingick mat, vatten, frukt och utrustning i priset. Betydligt smidigare och vi fick se så mycket!

Bröllop på en strand

Imorse gick vi till en annan strand än vi brukar och det visade sig vara bröllop där i hela förmiddan. Paren, som stod på kö, hissades upp på en "hylla" på klippan, där dom vigdes och åkte sedan linbana ner. Det var lite mysigt att titta på och såå fint!! Väldigt annorlunda än det vi är vana med. Det gick runt söta tjejer och allt var rosa!
 
 
Förutom att bada, äta mat och glass gick vi även igenom ett berg och kom ut på en lite klippa där man kunde se havet det var lite småfint det också. Ser ni hur fint och klart vattnet är? Det är galet! På tala om klart vatten så bokade vi precis en båttur till Phi Phi imorgon, det ser verkligen så fint ut där så jag är taggad på många fina bilder.
 

Grotta och middag bland träden

Idag har vi hängt vid poolen hela dagen. Min mage är helt galen så jag vill inte gå så långt samt att det är en fördel att ha nära till toan. Fram mot kvällen gick vi iallafall en sväng till en närliggande grotta.
 
Längst vägen köpte vi frukt i påse. Det är sjukt hur god och billig frukten är!! Jag kan typ leva på mango, annanas, melon och allt annat gott som finns!
 
Det var alltså en grotta full med träsnoppar. Väldigt märkligt men vägen dit var fin (bilden ovan).
 
 
Efter vår prommis hamnade vi på en Tree House bar där vi åt middag och kollade på lamporna typ. En mysig avlsutning på dagen.

Instagram hittills från resan

 
Såklart uppdaterar jag inte bara min blogg, utan även instagram med mängder av bilder från resan. Här ovan ser ni de nio senaste jag publicerat, både från Singapore och Thailand! Vilken är fin favorit? Jag gillar alla men på olika sätt. Är du sugen att följa mig så hittar du mig @alicelindstroom
 
 

Life is cool by the pool

 
Nu skulle jag säga att jag är tillbaka på banan igen efter flera dagar helt utmattad och svag, kan kunde knappt gå och köpa mat. Så skönt då vi planerar att göra minst en dagsutflykt till Phi Phi och såklart vill jag ta tillvara på solen, värmen, poolen och havet när vi bor så bra till.
 
Idag är det dessutom tre veckor sedan jag lämnade ett väldigt snöigt Sverige. I skrivandets stund är klockan 17.30 här och alltså 11.30 för er som befinner sig i Sverige, vilket betyder att jag för precis tre veckor sedan landade på Arlanda och sedan skulle vidare till Kastrup för att möta tjejerna för första gången. Det känns verkligen som evigheter sedan för jag har verkligen hunnit se och uppleva såå mycket! För att fira tre veckor ska vi klockan sex iväg på en timmes massage och sen ska vi äta middag, det snackas lite om att vi även ska lyxa till det med efterrätt.

Singapore - Travel Diary

 
Jag har som mål att försöka göra en video från varje land jag besöker under min backpacking resa. Först ut är Singapore, vilket även var den största utmaningen då vi inte var där så speciellt länge. Nu två veckor senare är videon klippt och ligger ute på youtube (och här ovan) för er som vill se :)))

Har det bra

 
Tack för era fina "krya på er" önskningar på mitt senaste inlägg. Idag mår alla bättre och vi var ikväll tillsammans och åt pizza, min första riktiga måltid på flera dagar. Jag börjar må bättre men är fortfarande väldigt svag och illamående, mest glad är jag nog för att vi inte behöver förflytta oss utan har precis en vecka kvar här. Idag har jag legat vid poolen och oj vad jag har saknat ett svalkande dopp efter att spenderat så mycket tid på rummet. Snart är vi nog alla så bra så vi kan ta oss till stranden eller på en utflykt!

Jobbiga dagar

 
Shiiiiiet vilken natt jag hade natten till igår, hemskaste någonsin och jag tänker verkligen inte gå in på detaljer. Två nätter innan var en annan tjej dålig och i natt de två sista tjejerna. Uscha vad det är jobbigt alltså! Idag mår jag betydligt bättre, väldigt tom i magen men jag har fått behålla det få vattnet, digestivekexen, chipsen och halva colan jag fick i mig igår. Nu ska jag på jakt efter något att äta och sen vill jag verkligen försöka vara ute en stund i skuggan, saknar poolen. Får se om jag blir ensam idag eller om någon annan piggnar till.

Här bor vi

 
Här har vi bott de senaste fyra nätterna och kommer bo de kommande tio. Som jag tidigare skrev så checkade vi in på en resort & spa innan Bangkok. Vi bor alltså en egen bungalow, som jag anser vara helt okej för priset vi betalar. Vi har pool på området och gång till den fina stranden Railay Beach. Det finns verkligen såååå mycket olika restauranger här och många olika smoothis, shaker, glassar, frukt och annat gott att äta. Verkligen en turistort men jag klagar inte, skönt med två veckor 100% semester i Thailand även om man bor i en ryggsäck och backpackar.

Baby monkey

Nu på bild är dom lite söt men när vi går förbi, ojoj vad vi går fort! För att gå till stranden från vårat hotell begöver vi gå förbi ett ställe där ett stort gäng apor händer och det är aningen läskigt. Första dagen tog dom en juice på en sekund så nu har vi lärt oss att stoppa undan ALLT när vi går förbi. Liiiite gulliga men mycket läskiga!
 

Railay Beach & Mango

Vi startade morgonen med lite morgonträning, eller träning och träning. Det blev lite solning vid poolen innan vi var klara att gå och då köpte vi thailändska pannkakor, kanske något av det godaste jag ätit. Sen bar det av till havet och ojoj vad fint det är på den här stranden! Det känns magiskt att vi ska vara här i två veckor!! Det blev lite solning, mycket badning, en papaya juice och mango för mig. Nu är vi duschade och ska snart gå och äta, håller tummarna att det blir den veganska restaurangen vi gick förbi tidigare idag. Vääääldigt sugen på burritos!
 

Sista dagen i våran söta bungalow

Ser ni hur fint vi bor??? Första bilden är tagen från våran terrass och den andra från stranden. Stranden vi bor på ligger en liten bit bort och man kommer hit med taxibåt. Så varje dag kommer ett gäng båtar med folk som stannar över dagen. Bungalowen vi bor i är verkligen nybyggd med ett fräscht badrum. Idag åker vi vidare till västra thailand, vi hittade ett väldig fin resort & spa med pool på den strand vi vill bo på. Men då resan är lång så blir det en natt i Krabi innan vi åker vidare till Railay Beach där vi ska bo två veckor och leva  livet!
 
 
 

Full Moon Party

I natt var verkligen en av se sjukaste, roligaste och galnaste nätterna på länge! Vi var som sagt på Full Moon Party som är en ENORM fest på en strand här på ön Koh Phangan i Thailand med 10 000-30 000 besökare varje fullmåne. Vi kom dit vid 10 efter att ha målat oss med neonfärg på hotellet. Väl där köpte vi cider på seven 11 och neon outfits innan vi gick in på området och dansade natten lång. Vi gick på svenskspaning vilket gick betydligt lättare då vi tog en svensk flagg från ett franskt gäng. Tydligen gifte jag även mig med en Argentinare, blev inbjuden att bo hos någon i Tunisien, fick en danslektion av en sydamerikan och pratade med sååå många roliga människor. Synd bara att det finns så galet många dryga killar!
 
 
Längst stranden spelade ett antal olika DJs och vi hade våran favorit som spelade de bästa låtarna. Det fanns verkligen så mycket god mat att köpa längst stranden eller på gatorna så vi åt både pizza och munkar. Alkoholen köps i hinkar där det blandas etc en bruk fanta, liten flaska vodka, is och något mer. Väldigt starkt med andra ord så sånt delade vi på. Vi hittade ett gäng från Borås som vi hamnade på efterfest hos då våran taxi från hotellet skulle komma klockan 06.00 och fram emot 4 var man något trött i fötter av att gått runt på en strand och dansat så länge. En bra natt med andra ord!

Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin