Alicelindstrom

Mina bästa reseappan för backpacking

Det här är ett inlägg jag verkligen hoppas ni uppskattar, speciellt om du hamnat inne på min blogg då du planerar en resa. Inför min backpackingresa googlade jag och läste mängder av andras tips, därför vet jag själv hur uppskattat ett sånt här inlägg är. Idag tänkte jag tipsa om vilka reseappar jag använda under mina tre månader backpackande i Asien.
 
Valuta+ - En app som omvandlar mellan olika valutor. Verkligen något jag använde varje dag för kostar något för 85 000 Rupiah (indonesiens valuta) har jag ingen aning om hur mycket det är i svenska kronor. Ofta var det svårt med huvudräkning och det var lätt att blanda ihop vad man skulle dela med för det land man befann sig i för tillfället.
 
Skyscanner - Den app och hemsida vi använde för att hitta billiga flyg. Resan var inte planerad i detalj, utan vi bokade allt eftersom, ibland bokades flyg tre dagar innan vi skulle flyga. Då var skyscanner väldigt bra. Dock bokade vi aldrig via sidan/appen, utan vi hittade de bolag som var billigast när vi ville flyga och sen bokade vi via deras hemsida. Skyscanners hemsida hittar du HÄR.
 
Booking.com - Den appen och sidan var den vi använde för att boka boenden. Supersmidigt och enkelt. Rekommenderas verkligen!! Något som är bra med appen är att dina bokningar sparas offline och det finns en knapp som visar adressen till boendet både på det lokala språket och på mitt.
 
Uber - Uber är för er som inte vet ungefär som taxi, bara det att det körs av privatpersoner och bokningen görs via en app.
 
Grab - Precis som Uber men Asien variant skulle man kunna säga. Vi åkte alltid Grab där det fanns och det var sjukt billigt! Speciellt jämfört med att åka taxi från en flygplats då taxichaufförerna verkligen tar överpris. Med Uber är priset fast och då du kan skriva in adressen/klicka på en karta så slipper du kommunikationsproblemen. Vi åkte ibland för bara några kronor var.
 
Dtac - Jag köpte ett simkort i Thailand och då var det den här appen som användes. 
 
SAS - Jag flög SAS från Umeå -> Stockholm -> Kastrup på vägen dit och Hong Kong -> Stockholm -> Hem när jag skulle hem. Använde deras att för att hålla koll på min biljett.
 
VieJet Air - Vi flög väldigt mycket med VieJet i Vietnam då det är ett vietnamesiskt flygbolag som är väldigt billigt. Jag använde deras app mest för att söka efter flyg.
 
AirAsia - Ett bolag som vi flög med en gång men jag hade appen då dom för det mesta är billigast. Dock hade dom en väldigt jobbig hemsida som inte gick att använda från en Mac och vi hade endast med oss Mac. Då fick min snälla pappa boka våran biljett hemifrån Sverige.
 
WhatsApp - Jag använder inte den appen i vanliga fall men medan vi var i Bali så använde vi den för att kommunicera med vårat boende. Väldigt smart då det är dyrt att SMSa och ringa utomlands. Det är lätt att få tag på internet (etc på restauranger och caféer) och då kunde vi bara skriva till dom om hämtning.
 
MTR Mobile - En app för att planera resandet i Hong Kong. Du skriver enkelt in vart du är och vart du ska och då tar appen fram hur du ska åka, vilken linje, vart du ska byta osvosv. Jag var själv i Hong Kong och tack vare den här appen kunde jag ta mig runt överallt utan problem!
 

Emma Engström

Hur bra som helst med tips!


blogg: http://nouw.com/emmaengstroms
Linnea Kinis

bra tips :)


blogg: http://linneakinis.blogg.se/
Julia Svensson

Åh så bra tips!


blogg: http://juliasvenssons.se
natalia

SÅ bra inlägg!


blogg: http://nouw.com/nattis
Amanda Persson

super bra tips! finns nog några jag ska ladda ner :) kram


blogg: http://aeperssons.blogg.se/
Jeanette

Så bra tips :)


blogg: http://devote.se/jea
Carolina

Härligt inlägg!


blogg: http://knaset.com
elin stridh

bra tips :D


blogg: http://elincecilia.com/
Julia Svensson

Åh så bra tips!


blogg: http://juliasvenssons.se
Alice

Åh, riktigt bra tips ju, förstår att dessa inlägg är uppskattade! :D


blogg: http://lallizzlife.blogg.se
SAndra

Vilka fantastiska tips!

Haft en bra helg?
Kram


blogg: http://sandraochmoas.blogg.se
Amanda Forsman

Vilka smarta tips! :)


blogg: http://nouw.com/forsman
Sarah

Va roligt me tips :)


blogg: http://CheerSarah.devote.se
Josefin Nilsson

Så himla bra tips! :)


blogg: http://josefinnnilsson.blogg.se/
Wanderlust by Jona

Åh, måste helt klart ladda ner valutaomvandlaren! Suger på huvudräkning så slutar alltid med att jag står där i butiken och räknar med fingrar och grejer, haha ;)


blogg: http://wanderlustbyjona.com
Pauline Hurtig

vilka bra tips!


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin