Alicelindstrom

Saker jag lärt mig under min backpackingresa

Jag har under mina 11 veckor backpackande i Asien lärt mig en hel del. Även om listan här under inte är speciellt lång var resan väldigt lärorik. Kanske kan någon punkt hjälpa dig som planerar en resa, om inte så kanske det kan vara roligt att läsa.
 
Dom kan inte engelska. Såklart kunde jag innan lista ut att alla i Asien inte är så bra på engelska, men jag trodde inte att det skulle vara så svårt att göra sig förstådd som det var på vissa platser.
 
Dom har inte samma bokstäver som vi. Visar du adressen du ska till i din mobil i etc Kambodja så är det stor chans personen inte har en aning om vad det står för hen kanske bara kan sina egna bokstäver.

Dom hjälper dig gärna att ta dig runt. Vi frågade etc en resort vi inte bodde på om taxi så dom ringde utan problem. Så det förvånade mig många gånger, att folk var så hjälpsamma i utbyte mot ingenting.
 
 
Ha småpengar. Det är sällan dom har växel på stora pengar och det är just stora pengar man får ut ur utagningsautomaterna. Vi passade då på att använda de stora pengarna på ställen som hade växel och t ex inte till en taxiresa som kostar 8kr.

Mat är billigt. Fast ja, det visste jag ju men många gånger kunde jag förvånas över hur billigt det faktiskt var för en relativ fint måltid, likt pizza i Sverige kunde kosta 40kr ink dricka.
 
 
Mangojuice är det bästa!!! Tjejerna jag reste med kunde nog lista ut redan innan vi satte oss vad jag skulle beställa att dricka till maten. Mangojuice! Det måste varit en mixad mango med is ungefär, världsgott!!

Det går åt jäkligt mycket vatten. Inte bara till att dricka utan även borsta tänder och det var det där med tänderna jag inte riktigt tänkte på. Jag skulle gärna vilja veta hur många liter som gått åt och även hur mycket pengar jag lagt på vatten. Som tur är så är vattnet väldigt billigt.
 
Det händer att det bara finns kallvatten i duscharna. Varmt land varmt vatten men nope. Det var lite segt att man inte riktigt kände sig ren efter en kall dusch men det var inte hela världen.
 

Strömavbrott är vanligt. Vi hade turen att bara stöta på strömavbrott i Filippinerna. Jag förstår att det är möjligt men jag tänkte inte riktigt på konsekvenserna som att det är svårt att få tag på mat då restaurangerna inte kan laga maten.

Matilda Berlin

Såååå himla kul att läsa!!! Kram <3


blogg: http://matildaberlin.se
Celine

Så kul att få ta del av! Alltså det där med kallvatten är ett problem här i Edinburgh också, vattnet är oftast bara ljummet, så skönt och komma hem till Sverige över loven å faktiskt känna sig fräsch :') Lätt att glömma hur jäkla bra vi har det egentligen!


blogg: http://nouw.com/celinelundqvists
maja söderberg

Riktigt kul inlägg, bilderna är sjukt fina också!<3


blogg: http://majasoderbergs.devote.se
Alice

Väldigt intressant att läsa! :D


blogg: http://lallizzlife.blogg.se
MartinaOlsson

Hej!
Tänkte bara passa på att tipsa dig lite snabbt om att du just nu har chansen att vinna en letterboard (du vet, en sån där svart tavla med medföljande bokstäver som du kan skriva vad du vill på som syns över heeela Instagram för tillfället, haha) i min blogg. Intresserad? Klicka på länken nedan för att vara med och tävla! Vill även passa på att önska dig en superduperfin helg <3
https://martinaolsson.myshowroom.se/75572/tavling-vinn-en-letterboard/


blogg: http://martinaolsson.myshowroom.se
My

Mycket småsaker som man glömmer bort att tänka på!!


blogg: http://mynordqvist.se
JoJo

så kul att läsa!


blogg: http://nouw.com/rockdoll
MALINDENISE

Så roligt att läsa detta :D ! Önskar dig en fin helg.


blogg: http://devote.se/malindenise
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Vilka bra tips :). Spännande att läsa om andras kulturer tycker jag :)


blogg: http://www.saramadeleine.se
sara

kul att läsa :)


blogg: http://sarakarlson.blogg.se
Maria

Kul inlägg och superfina bilder! :)


blogg: http://gairamsbilder.blogg.se
ajlimullersandvik.blogg.se

Gud så himla spännande det verkar ha varit..!! Vilken jätteresa!

Jag älskar också ljudet av att steka lök :D :D


blogg: http://ajlimullersandvik.blogg.se/
Julia HW

Så härligt inlägg!


blogg: http://juliahellgreen.se/
Julia Svensson

Åh så kul att läsa!


blogg: http://juliasvenssons.se
Sofija

Vad kul att läsa!


blogg: http://sofijasfashion.bloggo.nu
Pauline Hurtig

alltså så himla bra inlägg!


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Sara Ekman

Intressant och kul att läsa! :)


blogg: http://aamaziing.se/
Angelica Wåhlin

Så bra saker att tänka på! :)


blogg: http://angelicawahlin.se/
enna

Väldigt intressant och kul att läsa! <3


blogg: http://sayyeastofashion.blogg.se
Ylva

Vad coolt att åka iväg själv, verkar ha varit en riktigt bra resa :)


blogg: http://ylvwes.blogg.seVälkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin