Alicelindstrom

Svar på resefrågor

Vilken kamera fotade du dina bilder under resan? Den här frågan har jag fått sååå många gånger och jag tolkar det som att ni tycker mina bilder varit helt okej. Jag hade med min Canon EOS 70D och ett Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM vilket är mitt absoluta reseobjektiv efter att det har fått följt med både till Australien och Asien.
 
 
De bästa med resan, vilka platser osv. SÅÅÅÅ SVÅRT att säga vad som var bäst!! Mina tre favoritländer var iallafall Vietnam, Filippinerna och Indonesien (Bali). Jag gillade även Hong Kong starkt men det är svårt att jämföra en storstad och stränder. Bästa platserna var nog Hoi An i Vietnam för det var en sån mysig stad och vi bodde riktigt bra och myste mest bara runt där. Ubud i Bali för det är också så galet mysigt där och det finns mycket att se. I Filippinerna gillade jag verkligen ön Boracay. Där fanns bra mat och en vääääldigt fin strand. Tyvärr så är det väldigt turistigt.
 
Bästa med resan var nog att jag hann se så mycket på kort tid, eller jag 11 veckor. Jag fick uppleva saker som jag annars inte hade upplevt, jag fick testa på nya saker, träffa nya människor, lära mig så otroligt mycket och testa på nya saker. 
 
 
Det sämsta, typ om du hade höga förväntningar på något som sedan inte var som du tänkt. Det land som jag gillade minst var Kambodja av flera anledningar. Mest för att det var så jobbigt att vara där. Det är en väldigt fattigt land som inte riktigt återhämtat sig från det som hände på 70-talet. Dessutom så gjorde vi utflykter som var aningen jobbiga men ändå så viktigt att se konsekvenserna av Pol Puts regim. 
 
Jag hade inte superhöga förväntningar innan, kanske för att jag inte ville bli besviken. Många platser överraskade mig men jag försökte att inte ha några krav så blev mest positivt överraskad. 
 
 
Vad kostar maten? Det är väldigt olika såklart vad du väljer för budget. Vi åt väldigt sällan "på gatan". Där är det billigast men samtidigt ser maten lite "läskig" ut, mycket flugor osv. Vi kände att vi hellre äter på en restaurang där man sitter ner och betalar lite extra. Men såklart tröttnade man ibland och köpte typ bullar till middag och speciellt under resedagar levde jag på Pringles.
 
 
Vad använder du dig av för filmredigeringsprogram? Jag tar med den här frågan då jag fick den på ett inlägg med en film från resan. Jag redigerar i Final Cut Pro. Har du inte sett mina filmer från varje land så hittar du dom här!
 
Provade du någon Asiatisk mat? Jadå. Även om det blev en del italiensk (pizza och pasta) så testade vi typiska saker för de flesta länderna. Vårrullarna i Vietnam var sjukt goda och jag åt en hel del goda ris och nudelrätter i Thailand. Bilden i mitten är en eggtart som jag åt i Macau, tydligen är det något portugisiskt och då Macau ägdes av Portugal fram till 1999 var jag tvungen att testa en, eller två.
 
 
Har du fler frågor? Lämna dom i en kommentar så kommer en del 2!

Linnea Kinis

dina bilder från resan är superfina! :)


blogg: http://linneakinis.blogg.se/
BYSOFIA

Meen så bra tips fina du och vilka bilder!! KRAM från livet i Marbella ❤️


blogg: http://bysofia.se
Annika

Vilken vacker kvällssol. Intressant fakta om dina resor.


blogg: http://ladyochlufsen.blogg.se
Celine

Hade nog inte heller velat äta så mycket mat från gatan, är nog inte så jätteovanligt med matförgiftning för någon som inte är van :/


blogg: http://nouw.com/celinelundqvists
Beatrice Jakobsson - Fotograf

Så kul att få läsa frågor från din resa! :)


blogg: http://beattriicee.blogg.se/
ajlimullersandvik.blogg.se

Så himla, himla, himla härligt det ser ut med de sista matbilderna. Jag känner såååå igen det där med vatten och bröd när man reser på budget och det är varmt och man inte har ordentlig matlust ;D


blogg: http://ajlimullersandvik.blogg.se/
Freja

vad synd att Kambodja inte levde upp till förväntningarna, däremot tror jag det kan vara "nyttigt" att se att alla länder inte har det så bra som man själv eller som man tror.


blogg: http://devote.se/frejalindsjo
MALIN

Mums vad gott det ser ut! Kram


blogg: http://malinkirstine.se
★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Så kul att få ta del av :). Skulle vara roligt att kunna resa iväg så där :)


blogg: http://www.saramadeleine.se
maja söderberg

Kul frågor att få svar på :)


blogg: http://majasoderbergs.devote.se
Julia HW

Riktigt härligt inlägg!!


blogg: http://juliahellgreen.se/
Maria

Intressant att läsa om din resa :)


blogg: http://gairamsbilder.blogg.se
Matilda Berlin

Sååå kul att läsa!!Älskar verkligen alla dina dom här inläggen =) Kram <3


blogg: http://matildaberlin.se
Wanderlust by Jona

Så himla kul att få läsa dina svar! :D


blogg: http://wanderlustbyjona.comVälkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin