Alicelindstrom

Våga resa själv

Något av det roligaste jag har gjort är att resa själv. När jag backpackade var jag i slutet några dagar själv på Bali och sen flög jag till Hong Kong. Jag kände ingen där och var helt själv men jag njöt verkligen. Jag gjorde saker som jag annars inte skulle ha gjort själv hemma. Såsom gå på bio själv, prata med nya människor. Jag kände mig inte ensam och jag får ofta frågan hur jag vågade vara själv. 
 
Jag började inte med att dra på en långresa själv, för det är inte jag. Men att ta det stegvis har hjälpt mig en hel del. Jag och pappa var till Australien för snart två år sedan. Han jobbade på dagarna och jag underhöll mig själv. Då hade jag sällskap påväg dit och hem, förutom att han flyger bussines och jag ekonomi. Samt att vi kunde äta middag tillsammans.
 
För ett år sedan vad jag i Nederländerna med min pappa. Även denna gång så jobbade han och jag levde life. Jag hade sällskap till middag men klarade mig själv resten av dagen. 
 
Fördelar med att resa själv:
- Du får göra precis vad du vill och behöver inte anpassa dig. Du slipper diskussionerna om vad man ska göra under dagen eller vad man ska äta.
- Slipper vänta på andra. Hur jobbigt är det inte när man är påklädd och klar och ens resesällskap inte ens är halvklar.
- Du blir starkare. Inte muskelmässigt men personlighetsmässigt genom att utmana dig. Att äta själv och gå på bio själv är inget jag gärna gör. Men där hade jag inte så mycket val och det gick hur bra som helst.
- Om du som jag tycker det är jobbigt att prata med andra så har du som ensamresande inte så mycket annat val.
 
Nackdelar:
- Det kan bli väldigt ensamt.
- Blir du sjuk (som jag blev på Bali) blir det ett helvete att få tag på mat och vatten. Och att tro att du ska dö själv, näää inte kul.
- Det är inte alltid superkul att vara själv, tjej, blond i Asien etc. Men det går finfin och man tänker sig för och läser på. 
- Du har ingen som kan ta bilder på dig. Men man kan alltid fråga någon eller använda självutlösare.
 
 
En glad Alice, helg själv i ett nytt land som lyckas ta bild ändå!

Hemma Hos Felicia

Jag hoppas att jag en dag vågar resa ensam, men jag tror jag rest för lite för känner mig väldigt osäker när det kommer till flyg och sånt! Men en dag! :D


blogg: http://feliciahblogg.webblogg.se/
Hanna

Häftigt ändå! Min mamma rester jätte mycket själv och hon säger samma sak!


blogg: http://nouw.com/fitnessinspiration
Alice

Väldigt bra och nyttigt inlägg! ^^


blogg: http://nouw.com/aliceemericsson
Celine

Haha när jag och min kompis var i Amsterdam drog vi iväg på skilda vägar en hel dag då vi inte alls ville göra samma saker! Var faktiskt rätt kul!


blogg: http://nouw.com/celinelundqvists
Ullie

nä ja tror ja e för feg möjligen en charter nu när man vet hur man gör om ja säger ha ha men annars nja


blogg: http://weberskold.blogg.se
Ida - foto & häst

Så himla strongt av dig att resa själv!! Hade inte klarat det hehe, eller jo jag hade klarat det prima iofs då jag är en redig reseplanerare så hade inte haft någon panik så haha meeen att vara själv och inte ha någon att uppleva det med och även fota ens bilder osvosv haha, de hade blivit jobbigt :'D


blogg: http://prinsesc.blogg.se/
MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

Vilket grymt inlägg och så bra pepp och tips!


blogg: http://maddisenj.se
Pauline Hurtig

så himla modigt alltså, bra inlägg!


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/Välkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin