Alicelindstrom

Hur jag sorterar mina bilder

Har du noll intresse för fotografering eller bildredigering så är det här nog ett väldigt tråkigt inlägg för dig. Är det däremot något som intresserar dig så kommer här ett toppenbra inlägg, ett inlägg jag önskade att jag hade läst för många år sedan.
 
Jag har ägt en systemkamera sedan 2011. I början användes den flitigt, nästan varje dag. Idag är det några gånger i veckan, men det gäller ändå att hålla koll på bilderna. Här visar jag det mappsystem och märkningssystem jag har använt i kanske åtta år. Det funkar för mig. Men snälla, sortera dina bilder på något sätt!!
 
 
Går du in i min mapp "bilder" så ser du högst upp mappen som heter "Canon". Jag har en Canon så därför lägger jag alla bilder från den kameran i den. Jag har även en mapp med bilder från GoPro, Drönare, Digitalkamera osv. Uppläget i dom mapparna är liknande.
 
Går du in i mappen Canon finns det fler mappar sorterade på år.
 
 
Väljer du 2019 så kommer alla månader (hittills) i 2019 upp. Går du in i en månad kommer mappar med datum upp.
 
 
Bilderna behåller jag originalnamnet från kameran på. De som redigeras för bloggen lägger jag till ett "a". Dom sparas i en storlek som passar min blogg medan bilderna som har ett "b" sparas för instagram. Varför jag just lägger till ett a eller b vet jag inte riktigt, det går fort och jag vet vilken bild som är för vad.

lindajanssons - fashion

Det där är något som jag ALLTID haft problem med. Det är så mycket kaos bland mina bilder att du skulle bli mörkrädd😅😅 Så tack för tips😊


blogg: http://lindajanssons.com/
Ida - foto & häst

Superbra tips! Så viktigt att sortera sina bilder på något sätt, mycket lättare att hitta dem då haha ;)


blogg: http://prinsesc.blogg.se/
ajlimuller.se

Gud, så organiserad du är! Heja dig!


blogg: http://ajlimuller.se/
Hanna

Dina bilder är såå sjukt fina 😍


blogg: http://nouw.com/fitnessinspiration
Pauline Hurtig

ja gu det skulle jag behöva bli bättre på


blogg: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

Vilket bra tips tjejen!

Har du tid att göra bloggdesigner just nu eller hur ser det ut? Tänkte lägga en beställning hos dig i så fall, gillar det du gör då du är så duktig! Kram


blogg: http://maddisenj.seVälkommen till min blogg! Jag heter Alice, är 22 år (född 1998), bor i Norrland och jag har sedan 2011 drivit den här bloggen där jag skriver om mitt liv som innebär vardag, bilder, tankar, tips, kläder, skönhet, resor och mycket mer. Är du nyfiken på att veta mer om du mig kan du läsa mer om lilla jag HÄR.


För kontakt, samarbete eller liknande nås jag på blogg.alicelindstrom@hotmail.com

follow me @alicelindstroombloglovin